Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ve teknik ekip ile birlikte Küçükali Mahallesi Kentsel Dönüşüm Bölgesinde inşaatı devam eden binaların şantiye alanlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
2015 yılında Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali Mahallerinde Kentsel Dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak 2016 yılında inşaatları başlattıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “2015 yılında Melikgazi Belediyesi olarak Küçükali Mahallesi’nde kentsel dönüşüme karar alındı. Aynı yıl projelendirildi ve mahalle halkı ile anlaşmalar sağlanarak gecekondular mülk sahiplerince yıkıldı. Daha çağdaş, daha modern, imarlı, sosyal çevresi ve yeşil alanları ile zengin bir şekilde bir ortam oluşturmak istiyoruz. Zaten Küçükali Mahallesi şehrimize en yakın olan ancak bu zamana kadar maalesef imar hareketliliğinin olmadığı bir boyuttaydı. Ama şu anda iki blok 7. ve 8. kat yapım düzeyinde olup, diğer taraftan yıkımlar devam etmektedir. Melikgazi Belediyesi’ne muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin güvenmesi ve güven duygusunun oluşması ile işimiz bir miktar daha kolaylaştı. Katkılarından dolayı muhtarlarımıza ve mahalle halkımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
DAİRELER SÖZ VERİLDİĞİ ZAMANDA TESLİM EDİLECEK
Diğer yerel yönetimlerde 2-3 yıl süren bu tür çalışmaların Melikgazi Belediyes’ince 10 ayda gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahallesi’nde yapımı devam eden 3 bloktan oluşan 112 dairelik kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin zamanında teslim edileceğini sözlerine ekledi.