Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hakaretlerde bulunan CHP Kayseri Eski Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu’na dokunulmazlığı kalkınca Yargı dokundu. Bugüne kadar pek çok tazminat davasında mahkum olan Kulkuloğlu, dokunulmazlık zırhını bırakınca cezaya da mahkum oldu. Sırada Kulkuloğlu gibi Mehmet Özhaseki’ye defalarca hakaret ve iftiralarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var.
CHP Kayseri Eski Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hakaretlerden dolayı mahkum oldu. Yargısız infazın dahi ötesine geçerek yargı kararlarında Mehmet Özhaseki hakkında en ufak bir suç bulunmamasına rağmen yargı kararlarını hiçe sayarak infaz yolunu seçen Kulkuloğlu’nun hakaret ve iftiraları yanına kâr kalmadı.
Mehmet Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk tarafından 27 Kasım 2015 tarihinde 2015/816 esas sayısıyla 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı. Kulkuloğlu, 10 Haziran 2011 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısı ve aynı gün katıldığı televizyon programında Mehmet Özhaseki’ye yönelik iftira ve hakaretlerinden yargılandı.
Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyecek şekilde sözler sarf ettiği ve kamu görevlisine basın yoluyla hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Şevki Kulkuloğlu, 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince mahkum edildi.
Mehmet Şevki Kulkuloğlu hakkında toplam 8 bin 840 TL’yi bulan 442 gün adli para cezası veren mahkeme, Sanık Şevki Kulkuloğlu’nun daha önce mahkum olmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve beş yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Kulkuloğlu beş yıl içinde aynı suçu işlemesi halinde mahkum edildiği davadan da ceza alacak.
KULKULOĞLU BİR BAŞKA DAVADAN DA YARGILANIYOR
Mehmet Özhaseki hakkında defalarca iftira ve hakaretlerde bulunan Şevki Kulkuloğlu hakkında açılmış başka davalar da bulunuyor. Bu davalardan birisi de 2016/462 esas sayısıyla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülüyor. Davanın duruşması 8 Eylül 2016 tarihinde yapılacak. Bu davadan da 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar gibi bir karar çıkması halinde Kulkuloğlu hakkındaki davanın ertelenmesi kalkacak.
KILIÇDAROĞLU’NA DA DOKUNULACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Şevki Kulkuloğlu gibi hakaret ve iftiralarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ceza davaları açılacak. Milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili düzenlemenin meclisten geçmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının da düşmesiyle dava dilekçeleri mahkemelere verilecek. Kulkuloğlu hakkında verilen kararın emsal olması ve Kılıçdaroğlu’nun da mahkum edilmesi bekleniyor.