Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Miraç Kandili ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Miraç Kandilinin, iç dünyamıza yolculuk etmemizi sağladığını belirten Başkan Ahmet Övüç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Miraç, Hz. Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul olduğu gecedir. Miraç Kandili bizlere rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini haber verir. Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme fırsatı sunar. Bugün bize düşen Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Unutmayalım ki kandiller ve diğer kutsal zaman dilimleri bizi birbirimize yaklaştıran milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren unsurlardır.
Bu mübarek gecenin şehrimize ve ülkemize, hayırlar getirmesini, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Tüm Kayserili hemşerilerimizin ve esnaf sanatkarlarımızın kandilini tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.”