Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mobil Beyaz Masa ve Kent Timi vatandaşın hizmetine sundu.
Mobil Beyaz Masa ve Kent Timi için Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtım programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir taraftan Kayseri’nin geleceği için yoğun çalışmalara devam ettiklerini bir taraftan da vatandaşa ulaşmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Çelik, "Planlı gelişim, estetik dönüşüm, fonksiyonel gelişim vizyonumuz doğrultusunda daha huzurlu ve mutlu Kayseri için gece, gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bir tarafta yoğun bir şekilde hizmet ve yatırımlarımızı sürdürürken bir taraftan da halkımıza daha yakın olmaya ve mümkün olduğunca her bir vatandaşımıza, ulaşmaya, dokunmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşımızın herhangi bir konuda olan taleplerini daha hızlı almak ve bu taleplerin gereğini yapmak için yeni yeni hizmet birimlerimizi de hayata geçiriyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımların tamamı halkımızın çok daha konforlu bir şehirde huzur içerisinde yaşamaları içindir. Amacımız da hedefimiz de budur. Bu hedefe ulaşmak için özellikle iki konunun önemli olduğunu biliyoruz. Birincisi her daim halkımızı dinlemek ve taleplerine kulak vermek, ikincisi de iletmiş olduğunuz talepleri en kısa sürede karşılamak. Bu amaçla göreve geldiğimiz ilk günden bugüne farklı uygulamalarla mümkün olduğunca hemşehrilerimi dinlemeye çalıştım. Vatandaşlarımızın bizden beklentilerini öğrenmek için sürekli anketler yaptırdık, yaptırmaya da devam ediyoruz. Yuvarlak masa toplantılarıyla toplumun tüm kesimlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek şehrimizin geleceği ile ilgili görüşlerini aldık." ifadelerini kullandı.
"Kayseri olarak hep ilkleri yaptık"
Hep ilk ve en iyilerini yaptıklarını sözlerine ekleyen Çelik, vatandaşın ayağına hep hizmet götürdüklerini artık şikayetlerini dinlemek için de gideceklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Kayseri olarak hep ilkleri, en iyilerini yaptık. Bugün burada tanıtımını yapacağımız uygulama da Türkiye’de bir ilk olacak inşallah. Artık Beyaz Masa ayağınıza geliyor. Vatandaşlarımız taleplerini iletmekten geri kalıyor. Böyle bir gerçek olunca demek ki hizmeti ayağa götürmek yetmiyor, şikayetlerini dinlemek için de ayağa gitmemiz lazım. Bu bir Kayseri gerçeği. Ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde bu mobil beyaz masa aklımıza geldi. İçerisinde sosyal hizmetler ve halkla ilişkiler uzmanı iki memurumuz görev yapacak. Hergün başka bir yere giderek talepleri dinleyecek" diye konuştu.
"Kent Timi taleplerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek."
Kent Timi hakkında da bilgiler veren Çelik, "Kent timi bir taraftan bize ulaşan taleplerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek, diğer taraftan da akşama kadar bizim müfettişimiz gibi kentin her tarafını gezerek ilgili eksiklikleri hemen rapor edecek" dedi.
Tanıtımın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, mobil beyaz masaya geçerek vatandaşların taleplerini dinledi.