Ziyarette konuşmasına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Regaip Kandili’ni kutlayarak başlayan Özhaseki, milli ve manevi değerlerin yaşatılması gerektiğini söyledi. 

Seçimlerin Kayseri ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettiği günden bu yana geçen 2,5 ayda Kayseri için çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Belediyeden ayrıldıktan sonra 15 gün Hava İkmal projesine emek verdiğini ve bu süre içinde yönetim kurulu başkanı olduğu elektrik şirketinde kaldığını dile getiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde Kayseri tarihinin en büyük projesine imza atılacak. Havaalanının kuzeyinde 5 milyon metrekarelik bir arazi var. İlk etapta 1 milyon metrekaresi istimlak edilerek Hava İkmal’deki fabrikalar oraya taşınacak. Böylece Fasbat tesisleri ile Hava İkmal birleşmiş olacak. Daha sonra 5 milyon metrekarenin tamamı istimlak edilecek ve Hava Kuvvetleri Komutanımızın ifadesiyle burası Türkiye’de havacılığın üssü olacak. Hava İkmal’in yeri ise şehir parkı haline gelecek."

Belediye başkanlığından çok huzurlu ayrıldığını ve başını yastığa koyduğunda huzurlu uyuduğunu ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Allah'a hamd olsun 1 kuruşluk haram lokma yemedim, çocuklarıma da yedirmedim, bunu net söylüyorum. 1 metrekare arsa alıp satmadım. Ben biliyorum ki bugün çok konuşan partilerin belediye başkanları kendi illerinde milyon metrekare tarlalar alıp, imara açıp, televizyonlarda sorulduğunda da pişkince kendimi düşünmeyecek miyim diye beyanatlar verdiler. İhaleleri en doğru şekilde yaptım. Zengin ettiğimiz hiçbir müteahhit yok. Bir Allah’ın kuluna zerre kadar taviz vermedim. Sizler de şahitsiniz. Vicdanen o yüzden çok huzurluyum."

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da Özhaseki'ye kolaylıklar diledi ve seçimlerden sonra kendisini bakan olarak ağırlamak istediklerini söyledi.

Ziyarette Özhaseki'ye, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, milletvekili adayları Halil Ergen ve Aydın Kalkan ile AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Muammer Kılıç eşlik etti.