Pınarbaşı’da Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kuruldu.
Pınarbaşı Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen ilk genel kurul toplantısına Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkan Vekili ve İçanadolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Bölge Birliği Başkan Vekili Celal Akpınar, Aziziye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif başkanı Kadir Akbaş ve kooperatif üyeleri katıldı.
Kooperatifin ilçeye gerekli olduğunu ifade eden Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kadir Akbaş yaptığı açılış konuşmasında ’’Kooperatifin kurulmasında bizi yalnız bırakmayan, emeği geçen Mustafa Alan başkanıma, şu an burada olmayan fakat kooperatifin kurulmasında emeği geçen TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül beye, Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş’a, milletvekilimiz sayın Mehmet Özhaseki’ye, milletvekilimiz Hülya Nergis hanımefendiye ve siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
Pınarbaşı ilçesi için tarihi bir gün olduğunu ifade eden TESKOMB Başkan Vekili Mustafa Alan, "Ben Kadir Akbaş başkanı tebrik ediyorum. Bu kooperatif için gecesini gündüzüne kattı. Çok emek verdi. Devlet küçük esnaf ve sanatkârı korur. Bunun için bu kooperatifler var. Krediler her esnafa lazım. Buradan aldığımız kredi diğer kredilerden çok düşük. Onun için avantajlı. Ben ilçemize bu kooperatifimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş’a, milletvekilimiz Sayın Mehmet Özhaseki’ye, milletvekilimiz Hülya Nergis hanımefendiye teşekkür ediyorum’’diye konuştu.