22 gündür sabahlara kadar demokrasi nöbetine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kesintisiz belediye hizmetlerini de sürdürüyor. Başkan Çelik, yeni gelen raylı sistem araçlarından ikisini gecenin ilerleyen saatlerinde Talas’ta bizzat raylara indirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gaziantep’ten kiralanan eski tramvayları raydan aldı ve yeni tramvayları raya indirdi. Başkan Çelik gecenin ilerleyen saatlerinde Talas’a geçti. Başkan Çelik’i Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Ferhat Bingöl ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu karşıladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, öncelikle Gaziantep’ten kiralanan eski raylı sistem araçlarının raydan alınmasına bizzat nezaret etti ve ardından da yeni gelen araçların kumanda kabinine geçerek araçları raya indirdi.
Yeni araçların raya alınmasına Talas halkı da gece yarısı olmasına rağmen büyük ilgi gösterdi. Başkan Çelik, Talaslı çocuklarla birlikte ilk sürüşü de yaptı.
"Eskiler kalkıyor, yeniler sefere alınıyor"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çelik, demokrasi nöbeti nedeniyle raylı sistem seferlerinin sabaha kadar sürdüğünü ve bu yüzden yeni araçları ana hat üzerine indiremediklerini belirtti. Talas hattının müsait olması nedeniyle iki aracı Talas’a indirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Her ay iki araç gelmeye devam edecek. Yeni araçlar geldikçe de Gaziantep’ten bir süreliğine kiraladığımız eski araçları göndereceğiz. Bugün iki eski aracı servisten aldık. Yüzde yüz yerli olarak bizim mühendislerimizin yaptığı raylı sistem araçlarından dolayı gurur duyuyoruz. İlk gelenleri sefere koyduk. Halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Bir günlük testten sonra bu araçları da sefere alacağız. İnşallah okullar açılana kadar eski araçları seferden kaldıracağız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, raylı sistem araçlarını raya indirdikten sonra AK Parti Talas teşkilatını da ziyaret ederek bir süre İlçe Başkanı Ragıp Dost ve partililerle sohbet etti.