Kayseri Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Erciyes Dağı'nda "Vefakar Gençlik Fedakar Atalarını Anıyor" programı gerçekleştirildi.
Program kapsamında 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesinde bir arayan gelen öğrenci, asker ve vatandaşlar, dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak yaklaşık 1 kilometre kar üzerinde yürüdü.

Sıfırın altında 15 derecede gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler ve vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Erciyes'te üç yıldır düzenlenen programının çok büyük bir katılımla gerçekleştirilmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

101 yıl önce gerçekleştirilen ve "Beyaz Ölüm" olarak adlandırılan harekatta 90 bine yakın kahraman Türk askerinin donarak şehit olduğunu anımsatan Düzgün, "O ruhu yaşatmak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizesinde böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu soğuk havada etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Özel Tekden Koleji öğrencileri "Sarıkamış" konulu tiyatro gösterisi sundu. 

Daha sonra Vali Düzgün, Fevziye Memduh Güpgüpoğlu El Sanatları ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından açılan resim sergisini gezdi.

Etkinlik kapsamında Tekir bölgesine 101 yıl öncesini anlatan çadırlar kuruldu. Vatandaşlar çadırlar ve asker kıyafeti giyen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Millet Bulvarı ve Zafer Caddesi üzerinden yeniden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Şehitlerimiz o günkü soğuğa giyimleriyle, kuşamlarıyla hiç de uygun değillerdi. Rusların elinde olan Artvin, Ardahan ve Kars'ı işgalden kurtarmak için fedakarlık yaptılar ama kışa yenildiler. Allah mekanlarını cennet eylesin" diye konuştu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü de "Yemen'in kızgın çöllerinde, Çanakkale'nin derin sularında ve Sarıkamış'ın dondurucu soğuğunda dini, vatanı ve milleti için yitip giden Anadolu çocuklarının derin hikayesi bulunmaktadır. Sarıkamış'ta şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun" sözlerine yer verdi. 

Yürüyüşe, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Nevşehir

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Atatürk Bulvarı ve Aksaray Caddesi'nden Nevşehir Şehitliği'ne kadar yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından konuşan Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Ersen Dörtkol, büyük bir tarihi destan olan Sarıkamış’ın sadece yılın bir günü değil tüm günlerinde de anılması ve hafızalardan çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Yürüyüşe, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile kurum temsilcileri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş yer aldı.