Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, altın fiyatlarının istikrarsız olmasının insanların psikolojisini etkilediğini, bunun da işlerine olumsuz olarak yansıdığını kaydetti.
Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, altın piyasasını değerlendirdi. Kazancılar Çarşı’nda durumun iç açıcı olmadığını kaydeden Meyilli, “Yaz aylarının işlerimize olumlu katkıları oluyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesi de işlerimize katkı sağlıyor. Zaten onlarda gelmezse işimiz zor. Kayseri’de vatandaşlar artık altına değil de başka şeylere yatırım yapıyor. Çarşımızda baya boşalan dükkan oldu. Genel durumumuz iç açıcı değil. İnsanlar eskiden Kazancılar Çarşı’sında yer bulamazlardı ve dükkanları hava paraları ile alırlardı ama şimdi birçok esnaf dükkanın içerisinde ki masrafı veren olursa bırakıp gideceğini söylüyor.” Diye konuştu.
Meyilli, “Altın fiyatlarındaki iniş çıkış alacakların güvenini sarsıyor. Alacaklar ‘Acaba çok mu yüksek biraz iner mi?’, bozduracaklarda ‘Acaba biraz daha fiyatı yükselir mi?’ diye düşünüyor. Buda insanları olumsuz yönde etkiliyor. Fiyatın istikrarlı olmaması insanların psikolojisini etkiliyor.” ifadelerini kullandı.