Türk Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, yaptığı açıklamasında "Bu millet, Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz’u unutmayacak" dedi.
"Milletimiz ve demokrasimize yönelik darbe girişimi bütün unsurlarıyla milletimizin birliği ve cesareti neticesinde başarısız olmuştur" diyen Özgür Özsoy, " Milli irademize ve milletimize karşı kahpece yapılan kalkışma hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komutasıyla yapılan bir durum değil, tamamen silahlı kuvvetlerin içerisindeki paralel devlet yapılanmasına mensup terör örgütlerince yapıldığı ortaya çıkmış olup, milletimizin birliği ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir" ifadesinde bulundu.
Özsoy, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ülke savunmasına hizmet eden işçiler olarak milletimize, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kurşun sıkan, bomba atan hainleri ve arkasındaki güçleri en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Bu millet asla ve asla bu hain çeteyi ve Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihe geçecek 15 Temmuz’u unutmayacaktır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Bu anlamda olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve tüm siyasi parti taraftarlarına teşekkür ediyorum. Özellikle kahramanca çarpışıp hayatlarını ortaya koyarak belayı defeden Özel Kuvvetlerimiz ile tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyor. Milletim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde örgütlenen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterindeki savaş uçaklarının bombalarını ve tankların namlularını Türk Milletine çeviren onlarca vatandaşı ve güvenlik görevlisine kurşun sıkarak bomba atarak şehit eden hainlerin hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılacağından eminim
Yurt genelinde milletimiz, devlet kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz, medyamız, siyasi ve sivil kuruluşlarımız tek ses ve tek yürek olarak sergilediği cesaret ve kararlılıkla ülkesine demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu hain girişimde göstermiştir ki, Türk milleti demokrasi konusunda engin bir demokrasiye sahiptir. Hiç kimse bu milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla boy ölçüşemez. Bu paralel çeke mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Hukuk ve kanun çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Darbe girişimine karşı direnişte şehit olmuş asker ve polisimize, demokrasi şehidi olan sivil vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca darbeye direnirken şehit olan 1. Ordu Komutanlığı’nda çalışan üyemiz Köksal Karmıl’ı ve üye yakınlarını şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz."