Vali Orhan Düzgün, Türkiye’nin en büyük mobilya üretim ve satış merkezini Kayseri’ye kazandıran Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni (KSS) ziyaret ederek, hem MOBİLYAKENT hem de Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme (MOBİTEK) Projesi hakkında bilgiler aldı.
Vali Düzgün, Oymaağaç mevkiinde bulunan Erciyes KSS’nin merkezinde Başkan Mehmet Ali Çevrim ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Vali Düzgün, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kayseri sanayisinin lokomotifi olan mobilya sektörünün MOBİLYAKENT ve MOBİTEK projesi ile bir adam daha ileriye gideceğine inandığını belirtti.
Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin (ORAKAB) Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Özel İdareleri’nin katılımıyla 2004 yılında kurulduğunu hatırlatan ve birliğin Kayseri’deki mobilya sektörünün alt yapısını güçlendirmek amacıyla MOBİTEK Projesi’ni hayata geçirdiğini kaydeden Vali Düzgün, devlet tarafından da desteklenen Kayseri’deki mobilya sektörünün gelişimine yönelik çalışmalarda sona yaklaşılmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve meyvelerinin yavaş yavaş alınmaya başlandığını belirten Vali Düzgün, kentteki mobilya üreticilerinin alt yapılarını güçlendirmek amacıyla yürütülen projenin Türkiye’ye örnek olacağının altını çizdi.
Vali Düzgün, “MOBİLYAKENT’te 750 imalathane ve 250 satış mağazası olacaktır. 330 bin metrekare kapalı alana sahip alış veriş merkezinin bulunacağı MOBİLYAKENT’te 190 bin metrekare sergi ve fuar alanı yer alacaktır. Bugüne kadar 410 imalathane MOBİLYAKENT’e taşınarak üretimlerine başlamıştır. Yılsonuna kadar da tamamının taşınması beklenmektedir. Projenin tamamlanıp küçük ve orta boy ölçekli işletmelerin yeni yerlerinde, MOBİLYAKENT’te daha modern şartlarda üretime geçmesiyle birlikte Kayseri’nin mobilya satış rakamları daha ileri noktalara taşınacaktır” dedi.
Vali Düzgün, proje kapsamında 1500’den fazla KOBİ’ye yönetim, organizasyon, kurumsallaşma, verimlilik, ihracat, pazarlama ve standartlar gibi konularda destek verilerek, inovatif yeni ürünleri düşük maliyetle üretmelerinin sağlanması ile ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artmasına katkı sağlandığını anlatarak, 2017 yılı ile birlikte bölgenin Türkiye’nin en büyük mobilya üretim ve satış merkezi olacağını kaydetti.
Sunum eşliğinde Erciyes KSS Müdürü Ercan Sarıkaya’dan bilgiler alan Vali Düzgün, Erciyes KSS Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Başkan Vekili Hayri Temiz, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Bayar, Rüştü Güngör, Halil Vurgun, Ali Kavafoğlu ve Hacı Çevikel ile de görüş alış verişinde bulundu.
Vali Düzgün’e Erciyes KSS’yi ziyaretlerinde Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, İl Defterdarı Mehmet Özefe ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı da eşlik etti.