Valilik önünde toplanan Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyesi grup adına açıklama yapan Ünsal, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi görüşlerin ön plana çıktığını öne sürdü. 

Şu an bir çok okulda müdür ve müdür yardımcısının bulunmadığını, bu yüzden de kayıt işlemlerinin tıkanma aşamasına geldiğini savunan Ünsal, şunları kaydetti:

"Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat ya da sözlü sınav yöntemi üzerinden yeni bir siyasal kadrolaşma hareketi başlamıştır. Türkiye'de nerede olursa olsun mülakat ya da sözlü sınav kelimelerinin tek karışlığının torpil olduğunu, ilkokul çağındaki çocuklar bile bilmektedir. Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul müdürü milli eğitim Bakanlığında görev alan ve tamamına yakının siyasal kadro olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirilmiş, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans ve sendikal aidiyetler doğrultusunda belirleyici hale gelmiştir."

Açıklamanın ardından, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'in iptali için imza kampanyası başlatıldı. 

Sendika temsilcileri, Vali Orhan Düzgün ile de görüştü.