Kalburabastı tatlısının adında geçen kalbur hangisidir?

A. Tepsi
B. Elek
C. Sahan
D. Kepçe

Cevap: Elek

Kalburabastı Tatlısı

Kaç Kişilik: 12-14 Hazırlama: 30dkPişirme: 45dk

Kalburabastı Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

125 gram tereyağı veya margarin (yarım paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker
3. buçuk su bardağı su
Yarım küçük limon
Kalburabastı Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. (Şerbet malzemelerini tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın). Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve sıvı yağı mikserle iyice çırpın. Sütü ekleyip yeniden çırpın. İrmik, tuz, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. Unu bardak bardak koyup elinizle yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizle biraz açın. Bu hamuru rendenin üzerine veya doğrayıcıdan kesici plakasının üzerine koyup hafifçe bastırın. Ortasına ceviz koyup, önce bir kenarı, daha sonra diğer tarafı cevizin üzerine kapatın. Kenarlardan tutarak ters çevirin. Uçlarını hafif düzeltin. Yağlanmamış tepsiye veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tatlıları aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına tatlıyı sürün.
Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.
Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün. En az 4-5 saat dinlendirin. Afiyet olsun.