Kuyruğunun ucu kendiliğinden püsküllü olan erkek hangisi olamaz? Aslan, Zürafa, Zebra, Leopar hangisinin erkekğinin kuyruğunun ucu püsküllü değildir?

A. Aslan,

B. Zürafa,

C. Zebra,

D. Leopar

Cevap: Leopar

ASLAN : Kedigiller  ailesinin en büyük etoburu. Geniş alınlı, güçlü çeneli, uzayıp çekilebilen tırnaklı, sarımtrak kısa ve yatık tüylüdür. Kuyruğunun ucu püsküllüdür. Erkek aslanın başının etrafı uzun ve güzel bir yele ile süslüdür. Omuzlarının üzerine kadar dağılan bu perçem, kızdığı zaman kabarır.

Zebralar Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Zebra, atgiller familyasından olan ve Afrika’nın uçsuz bucaksız otlaklarında yaşayan hayvandır. Katır iriliğinde, beyaz zemin üzerine siyah çizgili vücudu vardır. Sürüler halinde yaşarlar ve otla beslenirler. Üç türü vardır: Dağ zebrası, Greyvi  zebrası, Berşeli zebrası.

zebra

Afrika’da Büyük Sahra’nın güneyinde yaşayan vücudu çizgili katır iriliğinde memeli olan zebralar, çizgili yaban eşeği olarak da bilinir. Vücudunun beyaz tonu üzerindeki siyah çizgiler tırnaklarına kadar devam eder. Tek parmaklılar takımındandır. Geviş getirmezler ve sürüler halinde yaşarlar. Koku alma ve görme duyusu güçlüdür. Kısa ve dik bir yelesi, iri kulakları vardır. Kuyruk ucu püsküllüdür.