Kerkük'te çatışmalarda ölen iki komutan için Kerkük Valilik binasında program düzenlendi. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Kerkük Valisi Necmettin Kerim ve programa katılan vatandaşlar sık sık duygu dolu anlar yaşadı.

Kerkük'te IŞİD terör örgütü ile girilen çatışmalarda hayatını kaybeden Albay Sirko Fatih ve Tuğgeneral Hüseyin Mansur için Kerkük Valilik binasında saygı duruşu yapıldı. Hayatını kaybedenler için yapılan programa başta Kerkük Valisi Kerim olmak üzere birçok üst düzey Peşmerge, il meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in konuşmasında sık sık duygulandığı görüldü. Kerim, Kerkük halkı uğruna canlarını feda edenler için Fatiha süresini okuttu.

Vali konuşmasında "Bugün birleşme günüdür, beraberlik günüdür. Komutanlar ayrım yapmadan halk için canlarını verdiler." dedi. Komutanların şehid düşmesinin kendisini ve halkı çok üzdüğüne değinen Kerim, halka güvenlik güçlerine ve Peşmergelere destek olmaları çağrısında bulundu. Kerim ayrıca programa katılanlara da teşekkürlerini iletti.

Program sonrası ise son çatışmada yakınları esir düşen vatandaşlar, Kerkük valisine seslenerek oğullarının ve kardeşlerinin IŞİD örgütünün elinden kurtarılmasını istedi. Yakını, IŞİD terör örgütünün elinde olan vatandaş "Ne olur, çocuklarımızı kurtarın. IŞİD elinde işkence çekmesinler." diyerek duygularını ifade etti. Kardeşi IŞİD'e esir düşen diğer bir vatandaş ise gözyaşlarını tutamayarak "Kardeşimi kurtarın, Kerkük için savaştı. Herkese sesleniyorum; Bağdat'a Mesud Barzani'ye." Türkiye'ye de seslenen acılı vatandaş, "Gelin kardeşimi kurtarın" çağrısı yaptı.