Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Kilis Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonunda, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara,Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin ve İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir’in de katıldığı toplantıda Kilis’te, son günlerde yaşanan gelişmeler konusunda görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu. Önceki gün Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Güvenlik Toplantısı ve sonrasında Bakanlar Kurulu Toplantısına davet edilen Vali Tapsız, burada Kilisle ilgili gelişmelerin en ince detaylarına kadar masaya yatırıldığını ve Kilis’in güvenliği için Hükümetimizce askeri, ekonomik, sosyal ve sağlık alanında en üst düzeyde tedbirlerin alındığını belirtti. Vali Tapsız, Kilis’le ilgili bütün sorunları başta Başbakanımız olmak üzere bütün ilgili Bakanlara anlattığını ve Kilis’e yönelik hizmetlerin daha ileri bir noktaya getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Vali Tapsız, birliğin ve beraberliği bozmaya yönelik yapılan faaliyetlere asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek, devletimizin Kilislilerin yanında olduğunu, her türlü hizmetin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve bu konuda hiçbir kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirtti. Vali Tapsız’ın konuşmalarının ardından söz alan Belediye Başkanı Hasan Kara ise, farklı fikirlere sahip olan herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, herkese sağduyu çağrısında bulundu. İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Kilis üzerinden terör örgütüne katılmak isteyen kişilerin yakalanması bakımından çok başarılı işler çıkarttıklarını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerin üstün teknolojiye sahip silahlarla sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyledi. Konuşmaların ardından söz alan İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ise, herkesin devletinden can ve mal güvenliğinin korunmasını talep etme hakkının olduğunu belirterek, güvenliğin olmadığı yerde hayatın olmadığını söyledi. İnsanların tepkilerinin demokratik hakları olduğunun altını çizen Özdemir, demokratik hakkın kullanımı kadar can güvenliğinin korunmasının da önemli olduğuna inandıklarını belirtti.
Açık alanlarda kalan insanların olaylarda daha fazla zarar gördüklerini ifade eden Özdemir, can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler aldıklarını ve bunun içinde açık alanlardaki faaliyetler için mümkün olduğu kadar kısıtlama getirdiklerini sözlerine ekledi.