Bir sivil toplumcu ve vakıf insanı olan Ecz.Mustafa Nimetoğlu insanlarla ve kurumlarla ilişkisini bir adanmışlık içinde sürdürmektedir.Tıp ve Eczacılık eğitimi gören yüzlerce öğrenci yanında her meslekten her memleketten binlerce öğrenciye barınma imkanı sunan, karşılıksız burs veren, staj olanakları sunan vakıf ve derneklerin yanında okul açan, camii restore eden, yurtiçi ve yurtdışında hastaneler kurarak sağlık hizmeti sunan benzerlerinin de kuruluşlarında, yönetim süreçlerinde ve hizmetlerinde hep önde ve etkin olmuştur.
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Seyyid Nizam Eğitim Vakfı, Hamidiye Eğitim Vakfı, Şanlıurfalılar Derneği, İstanbul Çevre, Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği, İstanbul Eczacılar Birliği bunlardandır. Ayrıca Fazilet Partisi İstanbul İl Genel Meclisi üyeliği yaptı.

Yaptıklarıyla hep insanı ve insana hizmeti önceleyen, Urfalılığıyla övünç duyan ve Urfa insanının ve kültürünün gelecekte var olması çalışan Ecz. Mustafa Nimetoğlu tüm bu birikimleriyle memleketi Şanlıurfa'ya hizmet etmek için aday oldu.

kaynak: habergap.com