Avatar ve Titanik filmlerinin yönetmeni kimdir?
Cevap:James camercon

Son dönemlerde sinema sektöründe yoğun olarak kitap ve çizgi roman uyarlama filmleri görmekteyiz. Bunlardan geri kalanlar ise genellikle seri filmleri oluyor. Bu noktada Terminatör serisi, Aliens, Titanik gibi birçok filmde imzası olan ve Hollywood'un en bilinen isimlerinden James Cameron, CinemaCon'da yaptığı yaptığı duyuru ile seri film yapma konusunda gaza gelmiş diyebiliriz.

18 Aralık 2009'da sinemalarda gösterime girdiğinde "İlk 3D film" olarak dikkat çeken ve aynı zamanda oldukça beğenilen Avatar için devam filminin geleceği muhabbetleri dolaşırken sadece Avatar 2'nin değil, aynı zamanda 3'üncü, 4'ünü. ve hatta 5'inci filminin geleceğini duyuran Cameron, bunu da 7 sene içinde yapacağını belirtti.



Yani 2023 yılında Avatar 5 olmak üzere bu süreçte toplamda 4 adet Avatar filmi göreceğiz. Belirlenen tarihler ise Avatar 2 için 2018, Avatar 3 için 2020, Avatar 4 için 2022 ve Avatar 5 için 2023 olacak gibi gözüküyor. 

67.Altın Küre Ödülleri'nde en iyi film ve en iyi yönetmen  ödüllerini almış olan Avatar, 9 dalda aday gösterildiği 82. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) ise en iyi sanat yönetimi, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi görsel efekt dallarında 3 ödül kazanmıştı. Bakalım belli olan bu 4 film ne gibi ödüller kazanabilecek.