Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kırıkkale valiliğine atanan M. İlker Haktankaçmaz’ı ziyaret etti. Kavlak ziyaretin ardından 15 Temmuz darbe teşebbüsü hakkında açıklama yapan Kavlak, Ülke söz konusu ise gerisi teferruattır ifadelerini kulandı.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte Kavlak Kırıkkale valiliğine atanan Vali M. İlker Haktankaçmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin konular ele alındı.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Genel Başkan Kavlak, Darbenin her türlüsüne karşıyız. Bizler her zaman ekmek, barış, özgürlük, demokrasi sözcükleri söz konusu olduğunda alanlardayız. Ülke söz konusu ise gerisi teferruattır. Ülke varsa biz varız. Demokrasi varsa biz varız. Demokrasi varsa sendikalar var, emek var. Demokrasi varsa hak var, hukuk var. Demokrasi varsa ekmek var, iş var, aş var. 15 Temmuz gecesi bu ülkede darbe yapmak isteyenler, halkımıza saldırdığı gibi hakkımıza da saldırdı” şeklinde konuştu.