Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Enver Cengiz Çarşısı’nda yer alan esnaf Ramazan Bayramı’na çok bir süre kala pasajda işlerin sakin geçtiğini ve Arefe Günü yoğunluk geçebileceğini aktardılar.
Bayrama sayılı günler kala Enver Cengiz Çarşısında işler durgun geçiyor. Lüleburgaz Enver Cengiz Pasajı’nda bulunan esnaflar Arefe gününü bekliyor. 1977 yılından beri çocuk giyim üzerine satış yapan Adnan Dereoğlu, “Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldı. İşlerimizde eskiye oranla düşüş yaşanıyor. Vatandaşlarımız tatile gittiği için ve vatandaşlar her gün alışveriş yaptığı için işler azaldı. Eskiden bu pasajda kalabalıktan insan yürüyemiyordu. Halimize şükrediyoruz. Fiyatlarımız uygun, her kesime hitap eden ürünlerimiz var” dedi.
“ESKİ YILLARA GÖRE ÇOK DÜŞÜŞ VAR”
Lüleburgaz Enver Cengiz Pasajı’nda esnaflarından 42 yıldır erkek giyim üzerine satış yapan Halil Karabulut, “42 yıldır aynı pasajda erkek giyim üzerine satış yapıyoruz. Eski yıllara göre çok düşüş var. Esnafların çoğalması, büyük mağazaların açılması bizi etkiledi. Her bütçeye göre takım elbisemiz var. Arefe gününe beklentimiz var” diye aktardı.
“ARİFE GÜNÜ YOĞUNLUK BEKLİYORUZ”
Çocuk yaşından beri çocuk giyim üzerine esnaflık yapan Berkay Dereoğlu, “Bayrama çok az kaldı. Pasajda çocuk giyim üzerine satış yapıyoruz. Beklediğimiz yoğunluğu yaşayamıyoruz. Eski işlerimiz yok. Eskiden pasaj bu zamanlar kalabalık oluyordu. Şimdi tavsiye üzerine işlerimiz oluyor. Vatandaşlar çocuklarına en çok elbise, pantolon ve gömlek alıyor. Arife günü yoğunluk bekliyoruz” şeklinde konuştu.
77 yaşındaki Nihat Dereoğlu uzun yıllardır pasajda esnaflık yaptığını aktardır. Dereoğlu, “Bayram yaklaştı. Ayakkabı işinde hareketlilik var. Sattığımız ürünler kaliteli olduğu için vatandaş bizi tercih ediyor” diye belirtti.