Sanki Türkiye'de gizli bir güç kızları evlendirmek için var ve herkes bu gücün kontrolü altına girmiş bekar bir kız görünce başlıyorlar evlilik muhabbetlerine. Bu da ister istemez kızlar üzerinde bir baskı yaratıyor. Sonucu da kitaptaki gibi oluyor. Şebnem Burcuoğlu kadınlar için, özellikle de bekar kalmış kızlar için el kitabı niteliğinde olan Kocan Kadar Konuş ile güzel bir esere imza atmış...

Kitabın özeti
Türk kadınının en büyük sorunlarından biri olan kocan varsa varsın yoksa yoksun ya da 30'lu yaşlara gelip hala evlenememiş kızların evde kalmış etiketi bu kitapta mükemmel bir şekilde işleniyor. Kitabın ana karakteri olan Efsun 30'lu yaşlara gelmiş ve halen evlenememiş biridir. Kendinden yaşça küçük kuzeninin de evlenme hazırlıklarına başlaması ile kendi aşk hayatını sorgulamaya başlıyor ve koca arayışları içine giriyor. Buna mahalle baskısı da diyebilirsiniz ya da her gittiğiniz misafirlikte, düğünde o yaşta bekar bir kıza koca bulma muhabbetleri de diyebilirsiniz. 

Efsun'un hayatında sevgilileri olmuştur.  Ancak evlenilemeyecek kadar kaba kişilerdir. Koca arayışına girince de hem komik hem de depresif olaylar geliyor başına. Tabi burada çevresindeki herkesin mükemmel bir sevgili yada evlilik uzmanı olmasının etkisi büyük. Herkes her şeyi en iyi bildiği için başlıyor tavsiyeler vermeye. Tabi olan Efsun'a oluyor. 

Kocan Kadar Konuş aslında Türkiye'de her kızın başına gelen bir evliliğe yönlendirme macerası diyebiliriz. Sanki Türkiye'de gizli bir güç kızları evlendirmek için var ve herkes bu gücün kontrolü altına girmiş bekar bir kız görünce başlıyorlar evlilik muhabbetlerine. Bu da ister istemez kızlar üzerinde bir baskı yaratıyor. Sonucu da kitaptaki gibi oluyor. Yani bir anlamda Şebnem Burcuoğlu Türk kızlarının sorunlarından bir tanesini hem komik hem de bunalım öğelerini de ekleyerek okurlarına sunmuş.

Kadinvekadin.net özel haberidir.