Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki camilerin temizliğine başladı.
Ramazan ayında camilerin vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıldığını belirten Başkan Ayaz temizlik çalışmalarının ramazan ayına kadar tamamlanacağını söyledi.
Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için ilçe genelindeki Cami, mescit ve kursların çevrelerinin gerekli bakım ve temizliklerini düzenli olarak yapan Başiskele Belediyesi her yıl özellikle Ramazan ayı öncesinde kapsamlı olarak iç ve dış temizlik çalışması gerçekleştiriyor. 37 Mahallede bulunan 73 Caminin halıları halı yıkama makineleri ile temizleniyor. Camlar siliniyor, kapılar, duvarlar ve ayakkabılıklar temizleniyor. Ayrıca cami dışındaki şadırvanlar, tuvaletler ve cami avlularında da temizlikleri yapılıyor.
Rahmetin ve bereketin bol olduğu mübarek ramazan ayında camilerin daha yoğun bir şekilde kullanıldığını, vatandaşın nezih ve ferah bir ortamda dini vecibelerini yerine getireceğini söyleyen Başkan Ayaz temizlik çalışmalarının teravih namazının kılınacağı ilk güne kadar tamamlanacağını belirtti.