Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, şehrin değişik yerlerinde devam eden çalışmaları denetledi.
Halkevi mevkiinde devam eden çalışmaları inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yetkililerden bilgi aldı. Başkanlar daha sonra Akçakoca mahallesine geçerek meydan düzenleme çalışmalarını incelediler. Başkan Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanına, Akçakoca’daki çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdikten sonra Yeşilova mahallesine gidildi. Burada da İSU Genel Müdürü Bayram, başkanlara alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Büyükşehir ve İzmit Belediye Başkanları, inceleme turunu tramvay çalışmalarının başlangıç noktası olan otogar yanındaki istasyon merkezinde sonlandırdı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İSU’nun Yeşilova’daki alt yapı çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. İSU çalışmayı bitirir bitirmez İzmit Belediyesi olarak hemen üst yapı çalışmasına başlıyoruz. Şimdiye kadar İSU’nun alt yapıyı bitirdiği sokakları hızla asfaltladık” dedi
İzmit Belediyesi tarafından yürütülen Akçakoca meydan düzenleme çalışması hakkında da bilgi veren Başkan Doğan, “Meydan düzenleme çalışmamız Tarih Koridoru Projemizin en önemli ayağını oluşturuyor. Akçakoca Mahallesi bizim için tarihi değeri çok yüksek bir mahallemiz. Şehrimizin fatihlerinden Akçakoca’nın adını taşıyan mahallemizdeki çalışmalarımız neredeyse tamamlandı. Burada yaptığımız çalışmalarda bir bakıma Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarının izlerini ortaya çıkarıyoruz. Burası, Akçakoca’nın siluetinin yanı sıra dönemin devlet adamlarının yaşatıldığı bir bölge olacak”şeklinde konuştu.
Doğan tramvay projesiyle ilgili olarak da, “Tramvay projesi, trafik sorununun çözümünde önemli rol oynayacak. Tramvay çalışmalarını doktor gözüyle yorumlayacak olursam, bu proje canlı vücutta kalbi ve solunumu durdurmadan kalp ameliyatı yapmaya benziyor. Bir yandan nefes alıyor, bir yandan kalbi atıyor ve bu esnada siz kalp ameliyatı yapmaya çalışıyorsunuz. Şuanda yaşanan bir şehrin içerisinde operasyon yapıyorsunuz. Bu sistemde hatalar da olabiliyor. Süreçten olumsuz etkilenenler de olabiliyor” diyerek yapılan tüm çalışmaların daha güzel, daha örnek ve dünya standartlarında bir İzmit için olduğunu sözlerine ekledi.