Ayazma mahallesinde bulunan Ulu Cami’ndeki bayan Kur’an kursu ve 4-6 Yaş sübyan okulu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle açıldı.
Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırılan kursun açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Ayazma mahalle Muhtarı Selami Şener, Ulu Cami Dernek Başkanı Mehmet Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Doğan, “İnşallah çocuklarımız, burada dinlerine, kitaplarına, Peygamberlerine bağlı, en iyi şekilde donatılmış kişiler olarak yetişecekler. Bu dünyada bulunuş gayemizden bir tanesi de kitabımızı iyi öğrenmek ve hayatı bu doğrularla yaşamak. Donanımlı, bilgili yavrularımız yarınlarda ülkemizin sahipleri olacaktır. Bu tür kurumlarımızı daha faza açıp, özelikle imanlı, düzgün nesiller yetiştirip, daha güçlü olmalıyız. Bizler bu hizmetleri severek yapıyoruz. Biliyoruz ki, çocuklarımız, gençlerimize yapacağımız her kuruş hizmet, ülkemizin geleceğine yaptığımız bir yatırım olacak” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Başkan Doğan, açılışta çocuklarla yakından ilgilenip onlarla bir süre sohbet etti.