8. Kocaeli Kitap Fuarı, kitap satış rakamlarıyla da rekor kırıyor, 7 günde 750 Bin kitap satıldı.
Sekiz yılda Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, kitap satış rakamlarıyla da rekor kırıyor. Her yıl artan ziyaretçi sayısının yanı sıra kitap satış rakamları da, Kocaeli’de artan okuma oranını yansıtıyor. 380 yayınevi, 48 sahaf ve 67 STK’nın yer aldığı 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 15 bin yazar ve şairin 1 milyon kitabı bulunuyor.
Birçok ünlü yazar ve şairin söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldığı 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda her yaşa ve her keseye uygun kitap bulunmakta. Kitap Fuarı’nı ziyaret eden her yaştaki ziyaretçiler fuardan eli boş çıkmıyor. Büyük stantlarda günde bin 500’e yakın kitabın satıldığı 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 7 günde 750 bin kitap satıldı. Kitap Fuarı’na olan ilginin son iki günde de devam edeceği ve 9 günlük kitap satışının 1 milyon rakamını aşacağı bekleniyor.
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na gelenler en sevdikleri 3 kitabı veya satın aldıkları kitaplardan üçünü hiç tanımadıkları kişilerle paylaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) tarafından düzenlenen "Ben okudum sen de oku" kampanyası kapsamındaki "Büyük kitap değişim" hareketi çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Fuarın ilk 6 gününde 2 bin 521 katılımcı 7 bin 563 kitap değişiminde bulundu.