Spora olan yatırımlarına hız kesmeden devam eden Körfez Belediyesi, sporda marka kent olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
Açtığı spor okullarıyla binlerce çocuk ve gence spor yapma olanağı sağlayan Körfez Belediyesi, Hereke Kürek Kulübü binası ile spor branşlarına bir yenisini daha ekleyecek. Bünyesindeki basketbol, voleybol, futbol sahası, spor okulları, yüzme havuzu ve yürüyüş yolları ile Körfez’i sporun başkenti haline getiren Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’i su sporlarının cazibe merkezi haline getirecek.
Sahilleri modernize etmesiyle, estetik doğal bir görünüm kazandıran Körfez Belediyesi, çocukların ve gençlerin daha sağlıklı ortamlarda yetişmesi için kısa bir süre önce Hereke Sahilinde inşasına başladığı Kürek Kulübünün çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Körfez’i sporun merkezi haline getirmeyi hedefleyen Körfez Belediyesi, yelkenin bir spor dalı olmasının yanında turizm için de önemli olduğunu vurgulamak istiyor.
Geçtiğimiz aylarda startı verilen Hereke Kürek Kulübü projesinde sona yaklaşıldı. Zemin kat ve birinci kat şeklinde inşa edilen Kürek Kulübünün içerisinde ofis odaları,yönetim odası, soyunma odaları, bay ve bayan duş alanları, mutfak, oturma alanları, kayıkhane ve spor aletleri bulunacak. Hereke’nin müthiş doğası ile profesyonel şekilde yapılacak olan su sporları ilerleyen süreçlerde Körfez Halkı’nın hizmetine açılacak.