Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği’nin hayata geçirdiği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması değişik etkinliklerle tanıtılıyor. Kars'ta Ay Işığı Eğitimciler Derneği’nin organize ettiği etkinlikte Peygamber sevgisi salona sığmadı.

Kars Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasında Ay Işığı Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koç, bu yıl 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ikincisini düzenlemenin bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi. Projeye halkın büyük bir teveccühü olduğunu belirten Koç, "Geçen yıl Türkiye genelinde 2 milyon kişiye Peygamber Efendimizin hayatını okutmaya çalıştık. Kars'ta 10 bin kişiye Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını okutma bahtiyarlığına eriştik. 9 yaşından 75 yaşına kadar katılımcılarımız oldu." dedi.

'HZ. MUHAMMED'İN HAYATINI DOĞRU ANLAMLI VE ANLATMALIYIZ'

Ardından sahneye çağrılan ilhahiyatçı Alparslan Çelik ise her şeyden önce günümüzde bir kez daha bütün nazarların Hz. Muhammed(s.a.v.)'in hayatına çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti. İl olarak birey olarak her kesin kendi nazarını Hz. Muhammed(s.a.v.)'in hayatına çevirmesinin önem arz ettiğini söyleyen Çelik; "Efendiler Efendisi'nin hayatını iyi bilmeli, doğru anlamalı ve doğru anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Hz. Muahmmed(s.a.v.)'in kendi yaşadığı dönemde Ebu Cahil'in Efendiler Efendisine yalancısın, vahşisin, teröristsin ve canisin diyemediğini aktaran İlahiyatçı Çelik, "Çünkü onların Efendimizle alıp veremeyecekleri yoktu. Onlar Allah'ın takdirine rıza göstermiyorlardı."

'HZ. MUHAMMED’İN HAYATINDA BEDİR VE UHUD KAÇ SAATTİR?'

Hz. Muhammed(s.a.v.)'in hayatında savaş diye lanse edilenlere değinen Çelik, "Bedir, Efendimizin hayatında kaç saattir? Uhud kaç saattir? Ve orada yaşananlar vardır. Gölgede kalanları açmak gerekir. Savaş diye ifade edilenler aktif bulunduğu, Bedir, Uhud ve Huneyn'in 2. günleri olmamıştır. Efendimizin hayatında savaş diye ifade edilenler 1 gününün ancak yarısını meşgul etti" şeklinde konuştu.

KAYITLARDA SON TARİH: 8 MART

Program, 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının kayıtlarının başladığı ve son tarihin 8 Mart olduğu Türkiye geneli yarışmada Kars'ın referans numalarından birinin 7 olduğu kaydedildi.