İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, tadilat çalışmasının yapıldığı İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda incelemelerde bulundu.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi tarafından tadilat yapılarak FİBA standartlarına getirilmesi hedeflenen İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Başkan Doğan’a okul müdürü Mehmet Aktaş eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Doğan inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Görev alanımız olmamasına rağmen okullara elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Endüstri Meslek Lisesi’nin salonun tadilatı konusunda eğitimcilerimizden ciddi bir talep vardı. Yapılacak basit bir iş değildi. Salonun içi ve dışının tamamı elden geçirilmesi gerekiyordu. Gerekli bütçeyi ayırıp çalışmaya başladık. Salonu adeta yeni baştan yeniliyoruz. Yavrularımızın sporlarını en iyi koşullarda yapması bizleri mutlu eder. İnşallah birkaç hafta içinde tadilat çalışmasını bitirmiş olacağız” dedi.
İzmit Belediyesi’nin halk arasında Sanat Okulu olarak bilinen İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonundaki tadilat çalışmasının yaklaşık 250 bin TL’ye mal olacağı öğrenildi. Yaklaşık 2 ay önce başlayan çalışma ile spor salonunun duşları, tuvaletleri kırılarak yeniden yapıldı. Salonun zemin kaplaması sökülerek yerine FIBA standartlarında parke döşendi. Spor salonundaki koltukların tamamı yenileriyle değiştirilip, güvenlik ve tedbir amaçlı korkuluklar yapıldı. Önümüzdeki süreçte ise Basketbol sahasının çevresi çarpma minderi ile kaplanarak potalar yenilenecek. Tadilat çalışmasının Ekim ayı içinde bitirilmesi planlanıyor.