Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği iftar programında Servetiye Cephesi şehitleri okunan dualarla anıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Servetiye Şehitlerini Anma Programı, Başiskele’ye bağlı Servetiye Köyü’nde yapıldı. Şehitlerin dualarla anıldığı programda Servetiye Cephesi hikâyeleri ve kahramanlık şiirleri okundu. Program iftar yemeği ile son buldu.
Servetiye Köyünde gerçekleştirilen iftar programına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, ”Servetiye Cephesi Şehitleri” adlı kitabın yazarı Ali Üzmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü okçu ve izcileri, gaziler, Servetiye ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı. Katılımın oldukça fazla olduğu Servetiye Şehitlerini Anma Programı’nda eller şehitlerin anısına okunan dualar için açıldı.
İftar programının ardından konşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekariya Özak, “Şu güzelim doğada gezebiliyorsak, özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu vatanı ve milleti için şehit ve gazi olan kahramanlara borçluyuz” dedi. Servetiye Cephesi’nin kahramanlıklarla dolu tarihimizde nadide bir yeri olan bir yer olduğunu belirten Başkan Vekili Özak, “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılında Allah hiçbir zaman birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” dedi. Hep birlikte yapılan iftarın ardından program sona erdi.