Konya’nın Ereğli İlçesinde "İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama” konulu konferans düzenlendi.
Ereğli Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Akif’i Anmak ve Anlamak” konulu konferansa İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Lokman Göktaş ve Agah Taşkın ile birlikte siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hatice Sulak Erkek Kur-an Kursu Öğreticisi Adnan Nergiz tarafından Kur-an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven gerçekleştirdi. Sözlerine katılımcıları selamlayarak başlayan Başkan Özgüven, İstiklal Marşı’nın Yazarı Mehmet Akif’i anmaktan öte onu ve savunduğu değerleri anlamanın önemine dikkat çekti. Batılı güçler tarafından “Hasta Adam Osmanlı” olarak nitelendirilen cihan hükümdarlığının başlatılan milli mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne dönüşmesinde aktif rol alan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile milli şair Mehmet Akif’i rahmet ve minnet ile anan Başkan Özgüven, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Özgüven, böylesine özel ve güzel bir programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Prof. Dr. Caner Arabacı olmak üzere herkesi kutladı.
Konuşmaların ve İstiklal Marşı’nın minikler tarafından okunmasının ardından Prof. Dr. Caner Arabacı konferans verdi. Programın sonunda plaket takdimi gerçekleştirildi.