Konya Valisi Yakup Canbolat 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Sağlık kalitesinin hızla arttığını belirten Vali Canbolat, yayımladığı mesajında, “Çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve en temel şartıdır. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir. Son yıllarda sağlık alanında ülkemizde ve Konya’da çok önemli gelişmeler yaşanmakta ve izlenen isabetli politikalar sayesinde sağlık kalitesi hızla yükselmektedir. Sağlık kuruluşlarımızın fiziki imkanlarında meydana gelen gelişmeler bu alana verilen önemin açık bir göstergesidir” dedi.

Konya’da devam eden sağlık yatırımlarının tamamlandığında ilin önemli bir sağlık merkezi haline geleceğini söyleyen Canbolat, “Bugün sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, ilimizde de vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmet alabilmesi ve sağlık personelimizin daha iyi imkanlarla çalışabilmesi için yeni yatırımlar hızla yürütülmektedir. Gururla ifade edebiliriz ki; İlimiz uluslararası ölçekte modern tıbbi araç ve gereçlerle donatılmış sağlık kuruluşlarıyla, iyi yetişmiş seçkin hekimleri ve sağlık çalışanlarıyla, halkına ve il dışından gelen insanlarımıza çağdaş sağlık hizmeti verme yolunda önemli bir potansiyele sahiptir. Halen devam etmekte olan Numune Hastanesi Yeni Binası, Konya Şehir Hastanesi, Meram Tıp Fakültesi gibi yatırımlarımız tamamlandığında Konya’mız, sağlık alanında ülkemizin önemli bir merkezi haline gelecektir. Bu vesile ile başarılı çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza ve bu sağlık yatırımlarının Konyamıza kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu

Sağlı ve tıp alanında her gün yeni gelişmelerin yaşadığını belirten Canbolat, “Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği dünyamızda, sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir. Karşılıksız hizmet ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında şüphesiz hekimlik gelmektedir. Uzun süren eğitim programının ardından, hayat boyu devam eden ve hızla değişen şartlara ayak uydurmayı gerektiren akademik bir ruhu yansıtan hekimlik, hayatla ölüm arasındaki şifa köprüsüdür. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, başta hekimlerimiz olmak üzere ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.