Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi tarafından yapılan, bu yıl 2. sinin düzenlendiği ve 3 gün sürecek olan ”˜Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi' 8 Mayıs'ta başladı.

KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan 2.Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi'nin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Gül ve Tıp Fakültesi Dekanı Durmuş Deveci yaptı. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz KSÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Neşet Bilaloğlu'nu rahmetle anarak konuşmasına başlayan Deveci, yaptığı konuşmada: "Bu tür programlar çok ama çok önemli çünkü bu proğramlarla öğrencilerimiz pratik kazanıyor. Bu yıl pratik öneme sahip olan konuları seçip ilgili hocalarımızı programa davet ettik ki bu hocalarımızda meslek hayatında ki popüler konuları seçip bizimle paylaşacaklar. Bunlar öğrencilerimiz için bulunmaz fırsat olacak, ben tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Gül ise yapmış olduğu kısa konuşmada 3 gün sürecek olan bu kongrenin bir fırsat olduğunu, bunun özellikle öğrenciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek: “ Bu tür fırsatlar yılda bir kere ya gelir ye gelmez, bu kadar emek verilen bir kongre çok iyi değerlendirilmeli ben inanıyorum ki ilerleyen saatlerde bu salon dolacak. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Oturumun Başkanlığını Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç Dr. Mehmet Boşnak ve Tıp Fakültesi Dönem 2. si öğrencisi Avşar Durur'nun yaptığı “Ağrı” konulu 1. Oturumda Öğrencilerden Kadir Ercan Özsoy ve Tuba Sürer birer sunum yaptı.  Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Tufan Mert ise, “Ağrı Nörobiyofiziği” hakkında konuşma yaptı.

Oturumun Başkanlığını Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. A.Hakan Kurt ve Tıp Fakültesi Dönem 3. sü öğrencisi Sevde Nur Sürer'in yaptığı “Hücreden Organa” konulu 2 oturumda ise Acıbadem Hastaneleri Labcell Hücre Laboratuvarı Sorumlu Müdürü Prof.Dr. Ercüment Ovalı, Hücreden Organa ve ilk hücre örnekleri hakkında sunum yaptı. Ovalı, öğrencilere yaptığı konuşmada: “Yeni neslin yeni bilim adamları sizler olacaksınız. Bu ülkedeki bütün bilim adamlarına, kendinize ve sizden sonra gelecek bilim adamlarına güvenin" dedi. Ovalı konuşmasına şöyle devam etti: "Regenerative tıp denen kavram hayatımıza girdi. Bu teknikle kök hücreyi aldık, insanların dokularına veya kanlarına enjekte etmeye başladık. Bugün bazı hastalıkların ve ilik nakli tedavisinde bu teknik başarıyla kullanılmaktadır. Daha sonra hücreleri kullanmayı öğrenmeye başladıktan sonra hadise doku nakline doğru gitmeye başladı. Madem hücrelerimiz var, bir de matriksimiz olursa bu matrikse hücreleri doğru yerleştirirsek doku nakli yapmış oluruz" dedi.

İki oturumun sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Durmuş Deveci ve Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Çelik katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Kongrenin ikinci günü olan 9 Mayıs'ta; Tütün bağımlılığı, Cinsel sağlık, Akne vulgaris, Kaos, Karmaşıklık ve İnsan zihni konuları konuşulurken, Üçüncü gün olan 10 Mayıs'ta da Sosyal aktivite düzenlenerek şehir gezisi ve Fırnız gezisi düzenlenecek.