Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, üniversitenin Avşar Yerleşkesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dağıtılan bisikletleri öğrencilerin kazasız belasız kullanmalarını diledi.
Spor yapmanın kansere iyi geldiğini ve vücut sistemini güçlendirdiğini ifade eden Deveci, "Fazla enerjiyi aldığımız zaman yakmamız gerekir. Vücut spor yaptığınız zaman ne yapar? Fazla enerjiyi depo etmektense kullanır. Fazla yiyip tüketmektense başta az yemek lazım. Bunu tavsiye ederim. Sağlık Bakanlığımız ne güzel bisiklet veriyor ona biner iki teker çeviririz hem kalbe iyi gelir hem de fazla kilolarımız vermiş oluruz" diye konuştu.

Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener ise hareketli yaşamı destekleme amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projeyi Kahramanmaraş'ta uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Projenin başından beri il genelinde yaklaşık bin bisiklet dağıttıklarını ifade eden Yener, dağıtımların da sağlıklı yaşam için devam edeceğini kaydetti.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Müdürü Okan Erdoğan da modern toplumların en hızlı büyüyen hastalıklarından birinin obezite olduğunu, bunun spor ve fiziksel aktivitelerdeki alışkanlıkların artırılmasıyla aşılacağını belirtti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Bisiklet bağışlarının önemine dikkat çeken Erdoğan, fiziksel aktivitelerin gençlere empoze edilmesiyle obezitenin önüne geçileceğini kaydetti.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün obezite standı açtığı, Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin de kan bağış çadırı kurduğu programda, üniversite öğrencilerine 50 bisiklet dağıtıldı.