Pazarcık Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, "En geç 1 ay içeresinde istediği üniversiteye başvurduğu takdirde yatay geçiş ile şartları tutan her öğrenci istediği üniversiteye geçiş yapabilir" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılında Türkiye'de her hangi bir üniversiteye kayıt yaptırmış Lisans ve ön lisans öğrencileri eğitim öğretim döneminin başlamasından itibaren en geç 1 ay içeresinde istediği üniversiteye başvurduğu takdirde yatay geçiş ile şartları tutan her öğrenci istediği üniversiteye geçiş yapabileceğini kaydetti.

Şahin, öğrencinin yatay geçiş yapabilmesi için mevcut puanı istediği üniversitenin puanına eşit ya da yüksek olması gerektiğini belirtti.

YÖK'ün 2012-2013 yılında ilk defa uyguladığı kararı anlatan Şahin, " Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitenin diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için eğitim öğretim döneminin başlamasından itibaren en geç bir ay içinde başvuru yapabilir. Bu durumdaki adayların başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek ilgili yıl için söz konusu diploma programının ÖSYM kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanını geçmemek şartıyla yatay geçişleri kabul edilecek" şeklinde konuştu.

Şahin, başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ise ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edileceğini belirtti.