Kahramanmaraş'ta Şair Bahaettin Karakoç tarafından1986 yılında çıkarılmaya başlanan ve 37 sayı çıkarılan “Dolunay Dergisi” adına, ilki 1987 yılında gerçekleştirilen ve16 yıl düzenli yapılan Geleneksel   " Dolunay Şiir Şöleni''nin 17.si bu yıl Kahramanmaraş Belediyesinin katkılarıyla 08 Haziran 2013 Cumartesi günü özellikle Anadolu'nun dört bir yanında yaşayan şairlerin ve şiirseverlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Ata yadigarı şiir geleneğini düzenlediği şölenlerle yeniden gün yüzüne çıkaran şair Bahaettin Karakoç, şair ve şiirsever konuklarına ev sahipliği yapacak. 

8 Haziran 2013 Cumartesi günü Kahramanmaraş'ta gerçekleşecek Geleneksel Dolunay Şiir Şöleni öncesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi'nde saat 14.00'te Yrd. Doç. Fetih Yanardağ, M.Önal Mengüşoğlu, Muhsin İhsan Subaşı ve Ramazan Avcı, Bahaettin Karakoç'la ilgili panel ve söyleşi yapacaklar.

TRT Sanatcısı Harun Yöndem'in sunuculuğunu yapacağı 17. Geleneksel Dolunay Şiir Şöleni saat 20.30'da başlayacak ve Ramazan Avcı'nın okuyacağı Geleneksel dolunay şiir şöleni duası ile başlayacak. Türkiye'nin dört bir yanından 46  şair şiir okuyarak şiirseverleri şiire doyuracaklar.