Elbistan ilçesinde "50. Kütüphaneler Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elbistan İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen program, saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, sosyal ve beşeri münasebetlerde insanın daha verimli ve uyumlu bir şekilde davranmasını sağladığını belirtti.

Bilgi edinmenin en güzel yolunun okumakla mümkün olduğuna dikkati çeken Çelik, "Okuduğunuz zaman hem bilgi yüklüyorsunuz hem de beyninizi dinlendiriyorsunuz. Okuyan insan, daha çok bilgiye sahip olduğu için toplumda, insan ilişkilerinde ve iş hayatında hep daha sosyal davranacaktır. Olayları yorumlamada daha çok kelime hazinesine sahip olan insan, olaylara daha geniş açıdan bakacaktır. Dolayısıyla okumak bir milletin derinliği ve geleceğidir. Ben herkesi okumaya davet ediyorum. Buraya sürekli gelen çocuklarımıza ve okurlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kütüphane Sorumlusu Sadettin Özkan da 2 bin 250 üyesi bulunan kütüphanelerinde 17 bin 236 kitap bulunduğunu ancak mevcut kütüphanenin fiziki manada yetersiz kaldığını belirterek, Elbistan'a yakışır ve halkın taleplerini karşılayabilecek bir kütüphane binasına ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan üyeler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.