Kampanya çerçevesinde içi un, bulgur, yağ ve bakliyat dolu kamyonlar sabahın erken saatlerinde Karataş’a bağlı Bahçe Mahallesine geldi. İndirilen yardım malzemeleri özenle kolilenerek ihtiyacı olanlara dağıtıldı. Hayırsever İşadamı Mehmet Güven Adana’nın Yumurtalık ilçesi’ne bağlı Yeşilköy mahalle Muhtarı ile köyün imamına, Karataş’ın Bahçe Mahallesi Muhtarı ile İmamına da yüzlerce erzak kutuları bıraktırarak ihtiyacı olanlara dağıtılmasını istedi. Aynı yardımlar Hatay’da da eş zamanlı yapıldı.

Ayrıca Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Seyhan ve Yamaçlı Mahalleleri ile Seyhan İlçesi’ne bağlı Akdeniz, Yalmanlı ve Hadırlı Mahallelerinde de yüzlerce aileye dağıtılan erzak kutularında 4 kişilik bir ailenin ortalama 1 aylık ihtiyacını karşılayacak makarna ve bakliyat malzemeleri bulunuyor.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, belediye imkânlarını kullanarak bin aileye erzak yardımı dağıttıklarını belirterek, “Kendi imkânlarımızın yanı sıra belediyenin yardımını gören işadamları da gücü yettiğince yardım ediyorlar. Toplanan bu gıdaları Adana Valiliğimizin oluşturduğu Vefa Sosyal destek grubu, Jandarma ve emniyet birimlerimizle koordineli olarak dağıtmayı sürdüreceğiz. Bu anlayışın örnek olmasını istiyorum” dedi.

Yeşilköy Mahalle muhtarı Ali Yüzer ise Hayırsever Mehmet Güven tarafından mahallelerinde yaklaşık 150 aileye yardım yapıldığını belirterek, “Ülke genelinde işadamlarına sürekli çağrılar yapılıyor. Mehmet Beyin yaptığı yardımdan ders alınması gerekir” diye konuştu.

Adana’nın Karataş İlçesi Bahçe Mahallesi muhtarı İsmet Bulut da yardımlardan dolayı Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güven’e teşekkür etti. Yaptığı yardımların imkânı olan insanlara örnek olmasını isteyen Güven şunları söyledi: “Herkes para kazanabilir. Önemli olan onu harcarken hayırlara vesile olmasını sağlamaktır. Kimse bana teşekkür etmesin, Şükranlarınızı Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz.Hızır, Ehl-i Beyt, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hüseyin’e sunun çünkü yapılan bu işlerin tümü onların faziletlerindendir.”