Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Eshab-ı Kehf olayının gençlere önemli bir mesaj verdiğini söyledi.

Döndüren, Elbistan'da bir konferansa katıldıktan sonra geldiği Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'de mağara ile ilgili geçen hadiselerin Afşin'de gerçekleştiğininın açıkça görüldüğünü ifade etti.

Daha çok Tarsus'taki Eshab-ı Kehf'in kaynaklara girdiğini belirten Döndüren, şunları kaydetti:

"Afşin'deki Eshab-ı Kehf'i görünce doğrusu Kur'an-ı Kerim'deki geçen hadiselerin burada gerçekleştiği açıkça görülmektedir. Güneşin doğudan doğduğu zaman mağaranın ışık aldığı, Eshab-ı Kehf'in mağara içindeki şekillerini burası açıkça yansıtmakta. Eshab-ı Kehf'e de bir çok yer sahip çıkmaktadır."

Eshab-ı Kehf olayında gençlere önemli bir mesaj verildiğine dikkati çeken Döndüren, mağarada yaşanan hadisenin özellikle gençler tarafından iyi irdelenmesi gerektiğini kaydetti.

Allah inancına olan baskılara o dönemde gençlerin tahammül edemediğini dile getiren Döndüren, şöyle konuştu:

"7 uyurlar olarak bilinen gençler, şehri terk ederek bir mağaraya sığınmışlar. Orada Allah'ın muhafazası altında hiçbir zarar göremeden üç asır kadar uyup uyanmışlar. Sonra şartların çok değişmiş olduğunu ve bu haliyle biz toplum içine dönmemişler. Allah onları tekrar mağarada muhafaza altında bir çeşit kabir vazifesi görecek şekilde Kur'an-ı Kerim'de devam ettikleri anlaşılıyor. Burada gençlerimize çok güzel bir mesaj var . Buradan şunu çıkartıyorum. Allah yolunda, inancı muhafaza etmek için gayretli olun deniliyor. Gençlerimize, Allah yolunda mağaraya çekilecek derecede baskı altında kalsanız bile bu inançtan taviz vermeyin demek istiyorum."

Döndüren, daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Huri Kahveci ile Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güneş, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ve Bank Asya Elbistan Şube Müdürü İbrahim Ümit Boyraz ile Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret etti.