Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından şehre kazandırılan Antalya Kültür Sanat’ı (AKS) resmi açılışı yapıldığı 16 Eylül'den bugüne 4 bin 590 sanatsever ziyaret etti.

Resmi açılışı 'Pablo Picasso' ve 'Ara Güler' sergileriyle yapılan AKS'ye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Dünyaca ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun ‘Kadın ve Boğa’ sergisi ile Türkiye’nin dünya çapında tanınan fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in gözünden ‘Işık ve Tarih’ isimli Antalya fotoğrafları sergileri büyük ilgi görüyor. AKS, Antalyalıların yanı sıra turistlerin de ilgisini çekiyor.

Antalya’ya kazandırdıkları AKS ile önemli bir esere imza attıklarını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “AKS ilk ayında 4 bin 590 ziyaretçi çekerek şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olacağını ortaya koymuş oldu. Antalya’nın önemli bir eksiğini kapatan AKS, sergileriyle zaman geçirebilecek, kafeteryasında oturup sohbet edebilecek ve herkes için farklı bir alternatif olabilecek bir nokta haline geldi.” şeklinde konuştu.

Antalyalılardan AKS’yi sahiplenmelerini isteyen ATSO Başkanı, “İlk ayımızda ziyaret edenlerin neredeyse tamamı olumlu mesajlarla döndü. Bu bizim için çok önemli. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu fark etmiş oluyoruz. Umarım bu günden sonra da ziyaretçi sayımız artarak devam edecek. 28 Şubat tarihine kadar gezilebilecek Picasso ve Ara Güler sergilerimize herkesi bekliyoruz.” dedi.