Adana’da 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 14-20 Eylül 2015 tarihinde düzenlenecek 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali için geri sayım başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belli olduğunu, festivalin geleneksel bölümlerinden olan yarışmalara kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma dallarında çok sayıda filmin başvurduğunu belirtti. Finale kalan adaylara başarı dileyen Sözlü, genç sinemacıları ve kısa filmcileri Adana’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI'NDA 150 FİLM YARIŞACAK

Güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği ve filmlerin kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında değerlendirildiği Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’na bu yıl çeşitli üniversitelerden yaklaşık 150 film başvurdu. Filmlerden 32’si yarışmaya hak kazandı. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda her 4 dalda en iyi film seçilen esere 7 bin 500 TL. ödül veriliyor. Eser sahibi öğrenciler festivale konuk edilerek yurt içi ve yurt dışındaki sektör profesyonelleriyle bir araya geliyor.

AKDENİZLİ KISA FİLMCİLER DE ALTIN KOZA'DA BULUŞUYOR

Geleneksel Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’na ise bu yıl Kıbrıs, Hırvatistan, Fas, Fransa, Slovenya, Makedonya, Yunanistan, Mısır, İspanya, Türkiye, Portekiz ve İtalya gibi ülkelerden yaklaşık 500 eser başvurdu. Kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında toplam 55 filmin yer alacağı yarışmada, her dalda en iyi film seçilen eser 10 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Yarışmada toplam 40 bin TL ödül dağıtılacak.