Mersin'in Silifke ilçesinde tarih bilincini geliştirme ve kültürel mirasa sahip çıkma amacıyla başlatılan Arkeoloji Havuzu Projesi kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda yörenin önemli ören yerleri ve arkeolojik alanları tanıtılıyor.

Projenin koordinasyonunu yürüten arkeolog Mert Çatalbaş Silifke halkının, özellikle genç nesillerin, bölgenin tarihsel önemi hakkında bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak bu bilincin kazanılmasının uzun vadede ilçenin sosyoekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Eğitici seminerlerin, arkeolojik kazı çalışmalarının ve eğlenceli atölye faaliyetlerinin Silifke genelinde mümkün oldukça geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını söyleyen Çatalbaş, Ankara’dan geliyoruz arkeoloji havuzu projesi için Silifkemizi pilot bölge olarak belirledik ve ilk defa bu pilot bölgede Silifke’nin tarihi zenginliklerini ve kültürel mirasımızı bu potansiyeli yüksek bölgede anlatmak istiyoruz. Devlet okullarında ilk kez uygulanan bir proje Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir'in izinleriyle devlet okullarında bu projemize başladık. 6-13 yaş arasındaki çocuklarımıza kültür miraslarımızı kültürel emanetlerimizi ve tarih bilincini kazandırmak adına gerçekleştirdiğimiz bir proje bu. Neler yapıyoruz kısaca ben ondan bahsedeyim istiyorsanız. Öncelikle seminerlerimiz var. Sınıflarda bilgilendirme çalışmalarımız oluyor. Büyük yaş gruplarına göre daha sonra daha küçük yaş gruplarına göre. yörenin önde gelen kişi ve kuruluşlarından gelecek her türlü desteğin projenin amacına ulaşabilmesi için büyük önem arz ettiğini düşünüyorum." dedi.

Ocak ayında başlatılan etkinlikler haziran ayı başına kadar devam edecek ve ilçenin pek çok okulunda aynı proje uygulanacak.