Kahramanmaraş Belediyesi ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında yapılan Kent Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik müzeyi beğendi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama etkinliklerine katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir dizi açılış ve incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardı sıra bir gün önce hizmete açılan Kent Kurtuluş Müzesi'ni de gezen Bakan Çelik, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan'dan müzeye ilişkin bilgiler aldı.

Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, bu müzenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek: “Bu müzemiz 2D ve 3D boyutlu olarak yapıldığı için ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Ayrıca bir kalkınma ajansından projesi onay alan tek Kent Konseyi de yine biziz.

Müzemizde milli mücadelemizde gerçekleşene hadiseler burada 3D boyutlu olarak sergilenmektedir. Aynı zamanda şehrimizin tanıtımına yönelik hazırlanan tanıtım filmleri de burada sergilenmektedir.” diye konuşarak müzeye ilişkin bilgi verdi.