Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki öğretmenlerce hazırlanan ’Sözden Nağmeye’ şiir ve müzik gecesi düzenlendi.
Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat merkezinde düzenlenen programa İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ve eşi Müberra Aksoy Çalışkan, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner ve eşi Güzide Nur Çetiner ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gecede Bakırköy’de görev yapan öğretmenlerden oluşan grup üyeleri tarafından eserler seslendirildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, dünyanın akışına kendilerini kaptırıp, bedenlerinin fiziki istekleri doğrultusunda hayatlarını şekillendirdiklerini,ruhlarının inceliklerini,derinliklerini unuttuklarını ifade etti. Aydın, " bugün mızrabın telinin derinliklere vurduğu bir gece yaşıyoruz. Şiirlerle, Türkülerle yüreğimizin sesi hareke geçti. Ruhun sesi, yüreğin sesi, tüm dünyada ki kavgaları savaşları bitireceğine inancımız tam. Gecede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" dedi. İstanbul il Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ise tüm öğretmenleri kutladı. Çalışkan, “Bu güzel gösterinin, gecenin üstüne söylenecek çok şey yok. Çok heyecanla yaşadığımız bir gece oldu. Herkese teşekkürler” dedi.
Bakırköy ilçesinde sağlık adına, kültür adına, müzik adına çok güzel çalışmalar yapıldığını belirten Bakırköy ilçe Kaymakamı Adem Öztürk, özelikle milli Eğitim Müdürlüğünün son dönemlerde çok güzel başarılara imza attığını belirtti. Öztürk," öğretmenlerimizin büyük fedakarlıkla yapmış oldukları çalışmaları keyifli izliyorum. Dilerim bu tür programlar ilçemizde daha sık icra ederi." dedi. Bakırköy ilçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner ise düzenlenen gecenin muhteşem bir gece olduğunu ifade etti. Çetiner, Kollektif Çalışmanın en güzel örneğini sergileyen öğretmenlerimizin gayretleri ve saygıya layık emekleriyle her gün yanlarında olacağız. Dilerim bu gece birliğe ve beraberliğe vesile olur" ifadelerini kullandı.