Tayland Turizm Otoritesi'nin (TAT), ülkenin 2015 yılında dünya turizm pazarındaki payını artırmak, yerli ve yabancı turistlere Tayland kültürünü göstermek için düzenlediği "Taylandlı olmayı keşfet'' temalı festivale binlerce kişi katıldı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, 18 Ocak tarihine kadar sürecek olan ve binden fazla gösterinin yer alacağı "2015 Taylandlı olmayı keşfet" kampanyasının açılış konuşmasını, Başbakan Prayut Chan-o-cha ve Turizm ve Spor Bakanı Kobkarn Wattanavrangkul yaptı.

Açılış konuşmasında Başbakan Prayut, Tayland’ın kültürel değerlerinin asırlardır eşsizliğini koruduğunu belirtti. Tay gelenek ve kültürlerinin korunması gerektiğine dikkat çeken Prayut, özellikle Monarşi, ulus, din unsurlarının yaşatılmasının önemine değindi. Başbakan Prayut, ülkesini benzersiz kılan kültür unsurlarından birinin de ‘the wai’ adını taşıyan geleneksel selamlama olduğunu söyledi.

Festival kapsamında, başkentteki turistlerin uğrak yeri Lumpini Park, Siam Discovery Center ve Ratchaprasong gibi yerlerde kurulan üç ayrı sahnede, bine yakın gösteri sergilenecek. Belirli saatlerde trafiğe kapalı olacak caddeler için yetkililer, sürücüleri şimdiden uyardı. Bangkok’ta 18 Ocak tarihine kadar devam edecek "Taylandlı olmayı keşfet" temalı festivalde, ülkedeki değişik bölgelerin kültürlerine ait öğeler sergileniyor.

Tayland, 2015 yılında ülkeye gelecek turist sayısının 28 milyona ulaşmasını bekliyor.