Portakal Çiçeği Karnavalı Çukurova’da final korteji, yelken yarışları ve Bengü konseriyle noktalanırken Belediye Başkanı Soner Çetin, "Daha sıkı işbirliği ve ciddi organizasyonlar gerçekleştirebilir, hemen yola çıkarsak 4. Portakal Çiçeği Karnavalı'nı bir dünya markası yapabiliriz.” dedi.

Bisiklet gösterileri, dans şovları, dinletiler, Adanalı genç grupların müzik konserleri ve çeşitli oyunlarla 3. Portakal Çiçeği Karnavalı’na ciddi katkılar yapan Çukurova Belediyesi, yelken yarışları, binlerce kişinin katıldığı festival yürüyüş korteji ve Bengü konseri düzenledi. Özellikle yürüyüş korteji ve Bengü konseriyle coşkulu binleri buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Soner Çetin, "Portakal çiçeği kokan kentin karnavalında yer almak bizim için görev olduğu kadar ayrı bir mutluluktu ama elimizin taşın altında olması yetmez; sıra gövdelerimizi karnavalın emrine koymaya geldi." ifadelerini kullandı.

Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılımın bu yıl çok yüksek ve coşkunun olağanüstü olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, karnavalı bu yıl daha kapsayıcı ve etkileyici bulduğunu söyledi. "Hedef artık dünyaya açılmak ve Adana’yı bir dünya markası yapmak olmalıdır" diyen Çetin’in değerlendirmeleri şöyle: "İlkine göre ikincisi, geçen yıla göre Portakal Çiçeği Karnavalı fark atmıştır. Bugün dünden daha iyidir, yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Karnaval artık bir Türkiye markasıdır. Ancak bu yetmez; Adana’yı bir dünya markası yapabiliriz."