Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi, Kahramanmaraş Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen 'Toplumsal barışın sağlanmasında kadının rolü' temalı 'Ulusal Kadın Buluşması-Kahramanmaraş' programına katıldı.

Kahramanmaraş'ta 28 kent konseyi ve 58 kadının katıldığı programda, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ve BKK Yürütme Kurulu üyesi Mecbure Altun da yer aldı. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Zeynep Arıkan'ın bulunduğu toplantıda, toplumsal barışın sağlanmasında kadının önemi ele alındı. Kent konseyi temsilcileri arasında bilgi paylaşımının yapıldığı programda, katılımcılar tek tek söz aldı. BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, toplumsal barışın sağlanmasında kadının öncelikli meselelerinin bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi. Şiddet ve ekonomik güçsüzlük gibi konuların son bulması için kanunların uygulanmasını isteyen Sarıbıyık, BKK'nin ve Kadın Meclisi'nin yapısı ve çalışmalarından da bahsetti.

BKK Yürütme Kurulu üyesi Mecbure Altun ise, kadınların her zaman ve her yerde hürmet edilmesi gereken varlıklar olduğunu belirtti. 'Yuvayı kuran dişi kuştur' sözünü hatırlatan Altun, toplumsal barışı ancak kadınların sağlayabileceğini aktardı.