Ege Üniversitesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına Hatay’da bilgi yarışması düzenlendi. Hatay Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı öncülüğünde düzenlenen 'Şehit Fırat İlçelerarası Bilgi Yarışması’na Yarışmaya Erzin, Payas İskenderun, Belen, Kırıkhan, Kumlu,Yayladağı, Dörtyol Ülkü Ocakları Üyeleri ve Ocak İlçe Başkanları katıldı.

Hatay Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Naci Akkaya yarışma öncesinde yaptığı konuşmada yakın zamanda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için bu yarışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Akkaya Ülkücülüğün, Ocağa gelip çay içmeyle olmayacağının altını çizerek, “Anne babalarınız ne istiyorsa biz de, sizden bir fazlasını istiyoruz. Oda daha fazla çalışmanızdır. Ülkücülük ocağa gelip çay içmeyle olmaz, çalışmak ve alanında en iyisi, en başarılısı olmakla olur. Bizim sizden istediğimiz okulunuzda başarılı olup avukat, savcı, hakim, doktor veya devletin önemli kurumlarında bir yerlere gelmenizdir" ifadelerini kullandı.

Şehit Fırat İlçeler Arası Bilgi Yarışmasında Hatay Ülkü Ocakları birinci, Dörtyol Ülkü Ocağı ikinci, İskenderun Ülkü Ocağı üçüncü oldu.