Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün Türkiye ve Dünya kamuoyunda görünür kılınmasına sanatsal faaliyetler yoluyla katkıda bulunacak olan bu yarışma ayrıca, kısa film ve belgesel çekimiyle ilgilenenleri Çerkeslerin sorunlarına yönelik ürünler vermeye teşvik etmeyi ve Çerkes Soykırımı ve Sürgününün tanınmasına yönelik gelecekte yapılacak çalışmalarda kullanılabilecek görsel materyal sağlamayı amaçlıyor.

Kurmaca, Belgesel ve En İyi Gerçekleşmemiş Senaryo olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek olan Çerkes Derneği Uluslararası Kısa Film Yarışması”˜na katılımcılar; farklı eserlerle hem kurmaca hem belgesel kategorilerinde birden yarışabilir. Son başvuru tarihi 21 Eylül 2014 olan Çerkes Derneği Uluslararası Kısa Film Yarışması, Türkiye içinden ve dışından tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açık ve katılım ücretsizdir.

Çerkes Soykırımının ve Sürgünü'nün 150. Yılı olması nedeniyle düzenlenen yarışmaya katılacak eserler aşağıdaki konu başlıklarından bir ya da birkaçını konu alabilir:

·Çerkes Soykırımı ve Sürgünü
·Çerkeslerin anavatanlarıyla ilişkileri
·Çerkeslerin diasporadaki ve anavatanlarındaki mevcut durumları ve sorunları
-Siyasal,
-Örgütsel,
-Etnik,
-Dilsel,
-Kültürel,
-Sosyal,
-Ekonomik,
-Hukuki, vb.
·Çerkes kimliği,
·Çerkes örgütlenmeleri,
·Çerkeslerin başka halklarla ilişkileri ve etkileşimleri, vb.

KATILIM KOŞULLARI

·Yarışmaya Şartnamenin Kapsam bölümünde ifade edilen konulardan bir ya da birkaçını işleyen eserler katılabilir. Bu konulardan herhangi birisiyle doğrudan ilişkili olmayan eserler yarışmaya katılmış olsa da değerlendirmeye alınmaz.

·Yarışmaya kurmaca ve belgesel kısa film eserleri katılabilir. Bu türler dışında animasyon türü eserler değerlendirmeye alınmamak kaydıyla Yarışma Yönetimi tarafından yarışma dışı gösterimler yapılmak üzere kabul edilir.

·Yarışmaya, her türlü gösterime uygun teknik formatta (mxf, mov, vob, mpeg2, vb. uzantılı HD / SD / DV) çekilmiş filmler katılabilir.

·Yarışmaya gönderilecek kopyalar gösterime uygun resim ve ses özellikleri taşımalıdır. Şartnamede belirtilen koşullara uymayan, bozuk kaydedilmiş eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

·Yarışmaya, yapımı 01 Ocak 2010tarihinden sonra gerçekleştirilmiş eserler katılabilir.

·Yarışmaya daha önce yarışmalara katılmış ve ödül almış eserler de katılabilir.

·Katılımcılar, yarışmaya birden fazla eser ile katılabilir.

·İstenen materyaller eksiksiz olarak yarışma adresine ulaştırılmadığı sürece, filmin DVD kopyaları yarışma merkezine teslim edilse dahi başvuru tamamlanmış sayılmaz.

·Yarışmaya son katılım tarihi 21 Eylül 2014”²tür.

·Seçici Kurul kararı kesindir ve değiştirilemez.

Yarışmacılar;

Kurmaca ve Belgesel Kategorilerinde yarışacak eserler için,

·İmzaladıkları başvuru formunu (Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu imza sahibinindir. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek her türlü hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir. Başvuru Formu'nu imzalayanlar, Yarışma Şartnamesi'ni kabul etmiş sayılırlar),

·Eserin, Türkçe ya da İngilizce sesli veya altyazılı, üzerinde filmin adı, süresi, yapım tarihi yazılı olan üç adet DVD kopyasını,

·Türkçe ya da İngilizce diyalog metnini,

·Eserle ilgili sahnelerden en az iki adet fotoğrafı, (en az 300 dpi çözünürlükte JPEG veya TIFF formatında)

·Yönetmenin CD/DVD'ye kaydedilmiş dijital fotoğrafını, ( en az 300 dpi çözünürlükte JPEG veya TIFF formatında)

·Yönetmenin kısa bir özgeçmişi / filmografisini,

·Varsa tanıtım malzemelerini ( Afiş, Broşür v.s.) ve esere ait tanıtım fragmanını ( tercihen 30 ”“ 60 saniye süreli )

En İyi Gerçekleştirilmemiş Senaryo kategorisinde yarışacak eserler için,

·İmzaladıkları başvuru formunu (Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu imza sahibinindir. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek her türlü hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir. Başvuru Formu'nu imzalayanlar, Yarışma Şartnamesi'ni kabul etmiş sayılırlar),

·.doc (Microsoft Word) formatında yazılmış Türkçe ya da İngilizce metnin 1 adet çıktısını,

·Üzerinde eserin adı yazılı 3 adet CD/DVD kopyasını

·Senaryo yazarının CD/DVD'ye kaydedilmiş djital fotoğrafını, (en az 300 dpi çözünürlükte JPEG veya TIFF formatında)

·Senaristin kısa bir özgeçmişini,

En geç son başvuru tarihi olan 21 Eylül 2014 tarihine kadar Çerkes Derneği'ne ulaştırmış olmalıdır.

GENEL KOŞULLAR

·Koşullara uymayan başvurular, Düzenleme Kurulu, Ön Eleme Kurulu veya Seçici Kurul tarafından elenebilir.

·Ortak yapımlar, gönderen kuruluş adına yarışmaya kabul edilir ve katılımcı, diğer ortak yapımcıların bu katılıma onay verdiğini garanti eder.

·Çerkes Derneği, yarışmaya katılan eserlerden en fazla 3 (üç) dakikalık bölümü, her türlü amaç ve şekilde yayınlama ve yayınlatma hakkına sahiptir.

·Yarışmaya katılım için teslim edilen her türlü görsel malzeme, basılı medya ve internet dahil diğer tüm medyalarda ücretsiz olarak kullanılabilir.

·Bu şartnamede yazılı koşullar, Türkçe dilinde olup, İngilizce'ye çevrilmiştir. Çeviriden kaynaklanan herhangi bir anlaşmazlık halinde Türkçe versiyon esas alınır.

·Bu şartnamede belirlenmeyen diğer hususlarda ve katılımın belirli bir sayıya ulaşmaması halinde değerlendirme yapıp yapmama hususundaki karar yetkisi, Çerkes Derneği Yönetim Kuruluna aittir.

·Bu şartname üzerindeki her türlü değişiklik hakkı, Çerkes Derneği Yönetim Kuruluna aittir.

·Yarışmaya katılanlar, bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

ÖZEL KOŞULLAR

·Yarışmadan sonra yarışma arşivinde bulundurulacak olan DVD formatındaki kopyalar ticari olmayan gösterimler için yapımcı izni aranmaksızın kullanılabilir. Bu durumda, eğer ulaşılabilirse, başvuru formunda imzası bulunan yapımcı ya da yönetmene haber verilir.

·Bu gösterimlerden bir gelir sağlanıyorsa, yapılan zorunlu harcamalar kesildikten sonra geri kalan miktar filmin yasal sahibine ödenir. Filmler, yarışma sonrasında TV kanalları tarafından yayınlanmak istenirse, Çerkes Derneği yapımcı ile TV kanalı arasında ilişki kurulmasına yardımcı olacaktır.

·Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, imzalayan kişiyi bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir.

Gala ve Ödül Töreni: 18-19 Ekim 2014

ÖDÜLLER
Ödüller, Kurmaca ve Belgesel kategorilerde olmak üzere aşağıdaki gibidir:

Kurmaca Kategorisi
En iyi kurmaca ödülü: 4.000 TL
Mansiyon: 1.000 TL

Belgesel Kategorisi
En iyi belgesel ödülü: 4.000 TL
Mansiyon: 1.000 TL

En İyi Gerçekleştirilmemiş Senaryo
En İyi Senaryo Gerçekleştirme Desteği: 3.000 TL

BAŞVURULAR
Yarışmaya katılmak isteyenler buradan indirebilecekleri başvuru formunu doldurup imzalayarak;

Çerkes Derneği
Şenyuva Mah.
Mecnun Sok. No: 44
Beştepe/ANKARA

Adresine elden, posta veya kargo yoluyla ulaştırabilirler.