Kırıkkale’ye bağlı Hacılar F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde, devlet tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü tarafından yazılan 'Son Kuşlar' isimli oyun sergilendi. Oyun sonunda Kırıkkale Valisi Ali Kolat, cezaevindeki mahkûmlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sorumluluk projesi kapsamında, 223 cezaevinde gösterim yapıldı. Tiyatroyu 180 bin tutuklu ve hükümlü yanında 200 bine yakın personel seyretti. Oyunu çok beğendiğini açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bu tür sosyal projelerin sosyal devlet ilkesinin en güzel örnekleri olduğunu belirterek, “Bu tür projeleri cezaevlerinde yatan mahkûmlar için mutluluk verici bir durum. Tiyatro oyununu yöneten ve sergileyen, başta tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ve oyunda emeği geçen diğer oyunculara teşekkür ederim.” dedi.

Oyunu; Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, cezaevi yetkilileri, cezaevi personeli ve cezaevinde bulunan hükümlüler izledi.