Andırın ilçesinde bulunan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Değirmenüstü kanyonu, doğaya ilgi duyanların ziyaretini bekliyor.

Kente 80 kilometre mesafedeki Andırın, doğal güzellikleri, ormanları ve yaylalarıyla dikkat çekiyor. Bahar ve yaz döneminde günübirlik ziyaretlerin gerçekleştirildiği bölgedeki doğal güzelliklerden biri de Değirmenüstü kanyonu.

Kargaçayırı köyünden başlayan kanyon, Karasu mevkisine kadar yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda. Kanyonun girişi 1300 metre rakımdan başlıyor ve 700 metrede son buluyor. Derin vadide sarp kayalıkların yer aldığı kanyon, profesyonel dağcıların ilgi odağı.

Kanyon boyunca karşılaşılan mağaralar ise dağcıların dinlenme alanlarını oluşturuyor.

Bölgeye zaman zaman tırmanış yapan Arif Avize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Andırın'ın gerek foto safari gerek dağcılık açısından potansiyeli bulunduğunu belirtti. Değirmenüstü kanyonunun keşfedilmeyi bekleyen ender yerlerden biri olduğunu vurgulayan Avize, şunları kaydetti:

"Akdeniz'in doğusunda yer alan Kahramanmaraş, doğal güzellikleriyle adeta saklı bir cennet. Bunlardan sadece biri Değirmenüstü kanyonu. Köknar, kızılçam, sedir ağaçlarının arasından geçen kanyon müthiş bir güzelliği ortaya koyuyor. Arkadaşlarımızla hafta sonları burada yürüyüş yapıyoruz ancak buraya gelen insanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Yalnız ve dağcılık bilgisi olmayanlar için tehlike oluşturabilir."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise kentin tarihi ve kültürel varlıklarının envantanterini oluşturduklarını söyledi.

Andırın'ın özellikle kaleleriyle meşhur olduğunu anımsatan Küçükdağlı, "Yaylaları ve doğal güzellikleri bulunan ilçedeki Değirmenüstü kanyonu da görülmeye değer"  diye konuştu.